Meer wetenswaardigheden over tennismachines

 • Waarom een SPINSHOT tennismachine kopen ?

  Een tennismachine is de ideale en meest betrouwbare tennispartner, zowel voor beginnende als voor professionele spelers. Beginnende tennissers hebben profijt van de herhaling van de slagen, waarbij de machine geheel naar wens zeer precies kan worden afgesteld. Door herhaling wordt het spiergeheugen ontwikkeld, een essentieel element in de ontwikkeling van elke speler. Gevorderde spelers kunnen gebruik maken van de vele functionaliteiten van de tennismachine. De verschillende soorten spin en snelheden en de oneindige variaties maken dat een machine zelfs voor absolute topspelers altijd uitdagend is om mee te werken.

 • Hoe werkt een SPINSHOT tennismachine ?

  Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om een tennismachine te laten functioneren, maar SPINSHOT heeft de meest effectieve en populaire en dat is het gebruik van snel draaiende wielen waarmee de ballen worden gelanceerd. Met toevoeging van een printplaatje wordt de machine aangestuurd en kunnen diverse functionaliteiten worden toegevoegd.

 • Hoe brengt de tennismachine spin aan de bal?

  Door de twee wielen in tegengestelde richting te laten draaien en in verschillende snelheden, kunnen verschillende spinsoorten op de bal worden overgebracht. Als het bovenste wiel sneller draait, dan krijg je topspin. Als het onderste wiel snelle draait dan krijg je slice.

 • Waarom kunnen sommige machines geen spin geven?

  Bij tennismachines waarbij de wielen horizontaal zijn geplaatst is het niet mogelijk om spin over te brengen. Deze machines spelen uitsluitend vlakke ballen.

 • Wat zijn random patronen?

  Met deze functionaliteit kunnen echte spelsituaties worden nagebootst. De tennismachine speelt de ballen gevarieerd over de hele baan. In plaatst van het inslijpen van een bepaalde slag, kan hiermee ook het accent worden gelegd op het voetenwerk en de fitheid.

 • Kan ik alle typen ballen gebruiken in een tennismachine?

  De tennismachine kan zowel worden gebruikt met drukloze als met gasgevulde tennisballen. Drukloze ballen hebben het voordeel dat alle ballen gelijk zijn en daardoor de machine goed kan worden afgesteld. Ballen die te zeer zijn afgesleten (het vilt is eraf), zijn deze niet geschikt omdat het gewenste effect niet meer kan worden aangenomen via de machine.